Diskusní téma: Chameleon

Re: Re: denny spanok

Datum: 21.08.2013 | Vložil: Linda

Farbu ma normalnu zelenu :)

Re: denny spanok

Datum: 21.08.2013 | Vložil: Tomáš

Ahoj hele ještě mě napadlo že máš asi moc slabou uvb zářivku 13 w je málo chce o aspoň tak 20 25 w skuš obměnit a taky by mě zajímalo co máš za substrát v terárku pokud máš lignocel tak ho hned vindej chamika to muže zabít!!!!!!!!!!!!A zvíšila si ten vápník?Pokud ne tak furt zvišuj protože ho tím nemužeš předávkovat když bude mít moc ttak to půjde ve víkalu takže toho se neboj s skusil bych omezit ty červy a podávat ovoce jako třeba hrozny jablko atd ale nedávej mu banán jinak by mohl mít problémi a strašně moc a tvému chamíkovi držím palce ať se uzdravý

Re: Re: denny spanok

Datum: 21.08.2013 | Vložil: Linda

Substrat mam ilove gulocky, skusim zmenit ziarovku, a vapnik kupim normalne v lekarni biomin H moze byt??? Dnes zjedol jedneho cerva a jedneho cvrcka, skusam aj druheho cvrcka mu dat, ale velmi nechce. POdla for na nete ma priznaky podobne podvizive a velku sancu mu nikde nedavaju :(

Co?

Datum: 16.08.2013 | Vložil: Tomá

Ahoj pokud začínáš tak bych ti doporučil ze své vlastní skušenosti samečka jednak je větší a mohutnější a vetšina samečků si i občas vyžaduje vyndat z terárka ten můj to dělá furt každy den tak 4 jo ale není to zvířátko na mazlení pokud si ho budeš brát od mala na ruku tak si na tebe zvikne a nesmíš s ním moc manypulovat oni mají rádi svůj klid jinak třeba pak na tebe bude sičet atd.

Co?

Datum: 16.08.2013 | Vložil: lemela

cemu mam dat prednost samicce,ci samecka

Re: Co?

Datum: 19.08.2013 | Vložil: Mik

Ahoj, není zcela pravidlem, že většina samců se nechá vyndat z terária oproti samicím. Toto je velmi individuální bez ohledu na pohlaví chameleona. Stejně tak agresivita je individuální bez ohledu na pohlaví. Řekl bych, že jediným rozdílem je, že jsou samci větší, pestrobarevnější a dožívají se vyššího věku. Délku věku ovlivňuje ještě podmínky chovu. Obecně je to ale tak, že samci se dožívají vyššího věku.

Bez života...

Datum: 11.08.2013 | Vložil: Markéta

Ahoj,chtěla bych se zeptat,zda nevíte co může být samičce chameleona.Budu ji mít už třetí měsíc(celkově je 6 měsíců stará,asi) Ze začátku až do minulého týdne byla živá,plná života.Sápala se neustále ven z terária,byla pořád na okně,lezla ze zvědavosti po zemi atd no prostě,byla zdravá.Asi 3 dny je taková ,že je na větvi,sem tam sejde dolů.Už ani nechce vylízat ven na ruku (dobrovolně) .Má většinou zavřené jedno očko.Pije i žere,vitamíny jí dávam ,UVB žárovku má také.Proto nechápu,co s ní může být. Děkuji za odpoveď.

Re: Bez života...

Datum: 12.08.2013 | Vložil: m

Jaký používate zdroj UVB a světla ? Jak silné ? Když loví oko otevře a protáčí se jí bulva? jak často podáváte vitamíny a vápník , popřípadě název ? Žere stále stejné množství , nebo se přísun potravy rapidně snížil ? Jak často a jak dlouho trvá když má oko zavřené ?

Re: Re: Bez života...

Datum: 13.08.2013 | Vložil: Markéta

UVB 5 ReptiGlo,13 W.Oko otevře,ale jestli se protáčí to jsem si nevšimla.Vitamíny co druhý den,obalíme v tom cvrčky.Roboran pro plazy,obsahuje to i vápník.Momentálně žere o dva cvrčky méně. OKo otevře 2x-3x pres den .Mimo terárium byl tak asi 3 denně po 15 minutách,na okně.

Re: Bez života ... (řešení)

Datum: 19.08.2013 | Vložil: Mik

Ahoj, předem se omlouvám za pozdní reakci, ale byl jsem na dovolené :) zdravotní problematiku můžeme u plazů či ještěrů řadit takto 1) poranění 2)infekční onemocnění 3)fyziologické poruchy 4) potíže v případě neadekvátní péče. S problematikou neotvírání oka(očí) jsem se setkal jen zřídka, takže se předem omlouvám zdali nebudete s odpovědí spokojena nicméně napíšu Vám poznatky a mé logické uvážení jak tento problém řešit. Alespoň tak Ti mohu pomoci. Setkal jsem se s názory že tento problém může být způsoben nekvalitní či vadnou žárovkou UVB. V tomto případě se po výměně oko u chameleona zlepšilo. Osobně si myslím, že toto by mohlo nastat jen v případě, že by byla žárovka už příliš stará a tedy by VB záření už tolik nevydávala, nebo byla příliš silná což ale v případě UVB 5 tento případ není. UVB 5 13w je zaltá střední cesta. Co dále v případě bodu 1) je to tak, že pokud by došlo k nějakéme vněšímu poranění tedy oděrka, škrábnutí, popálenina se vcelku dobře u ještěrů hojí mají tedy velmi dobrou regenerační schopnost a pak by to tedy bylo jen o trpělivosti zdali se stav tvého chamíka zlepší během pár dní. V případě bodu 2) se může jednat o vnitřní parazity, kteří většinou ale napadají tlamičku bakterie, mykozy, paraziti toto mě napadá ve spojitosti s jeho častými vycházkami mimo terárium 3) tento bod bych asi logicky vynechal oko bylo zdravé až nyní říkaš že se zhoršilo a neotvírá se tedy tento bod 3) fyziologické poruchy se zdají nepravděpodobné a poslední bod 4) tam si myslím že podle toho co si psala by mělo být vše v pořádku. Závěrem tedy často pozoruj zdali nedošlo k nějaké změně, kolikrát oko za den otevře, zdali se protáčí bulva to je hodně důležité (zdali se mu zkrátka celé oko otáčí zdali pozoruje různé objekty), zkus občas lehce chamíka porosit, dávej pozor zdali oko třeba neodírá o větvičku toto budou možná cenné informace pro veterináře, kterého bych ti doporučil v případě, že se stav nezlepší ...

Záznamy: 1341 - 1350 ze 2012
<< 133 | 134 | 135 | 136 | 137 >>

Přidat nový příspěvek